Zaterdag 13 juni: Wereldfestival bij De Baronie

Op zaterdag 13 juni organiseert winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn het WERELDFESTIVAL. Een evenement met een internationaal tintje, voor alle (wereld)burgers van Alphen aan den Rijn! Kom proeven, kom kijken, kom shoppen en kom dansen -  op het festival valt van alles te beleven!

Zaterdag 13 juni verandert het plein van winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn op een mini-aardbol. Allerlei culturen laten zich van hun beste kant zien op de culinaire markt, er zijn optredens van verschillende live artiesten, een DJ zorgt voor wereldse muziek, de foto-expositie rond ’50 jaar Molukkers in Alphen aan den Rijn’ wordt geopend en er is een heuse kookdemonstratie door een wereldkok, chef Patrick Rechards. Kijk voor het volledige programma op www.baronie.nu.

Opening expositie ‘50 JAAR MOLUKSE WIJK’
Tijdens het WERELDFESTIVAL wordt een speciale foto-expositie geopend, georganiseerd door Stichting Jajasan Alphen 1965-2015. De foto-expositie heeft als thema ‘50 jaar Molukkers te Alphen aan den Rijn’. Aan de hand van foto's en overig materiaal wordt 50 jaar geschiedenis getoond. Daarnaast geeft de Stichting Jajasan Alphen 1965-2015 alvast een voorproefje van het Gedenkboek ‘Van Ambon Manisé naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan den Rijn’ dat in september 2015 zal worden uitgebracht. De expositie is te zien in het pand naast Domino's Pizza. Na de opening zullen de foto's te zien zijn in de etalage.

Winnaars kookwedstrijd presenteren hun wereldgerecht
Voorafgaand aan het WERELDFESTIVAL organiseert De Baronie ook een kookwedstrijd met een internationaal tintje. Via de website en de Facebook-pagina van De Baronie konden thuiskoks hun favoriete wereldgerecht insturen. De vijf lekkerste en meest bijzondere recepten zijn geselecteerd. Deze top vijf wereldkoks ontvangen tijdens het Wereldfestival  een culinair verrassingspakket, beschikbaar gesteld door LIDL, en een vakkundig oordeel van chef-kok Patrick Rechards. Ook mogen ze die dag koken met deze chef.

Programma plein en winkelstraat 10.00 - 17.00 uur (onder voorbehoud)

10.00 -17.00 uur          
Culinaire markt met allerlei heerlijke kramen; kom lekker proeven!
De winkels van De Baronie vullen o.a. marktkraampjes met hun producten, maar er valt ook van allerlei lekkers te proeven uit diverse culturen

10.45-11.00 uur (bij pand naast Domino’s Pizza)
Opening expositie ’50 jaar Molukse wijk’

Programma podium  10.00 uur – 16.30 uur (onder voorbehoud)

10.00 – 12.00     DJ Kizzy Ztrut (o.a. Motown Music Café in Venlo, G-Live in Ede)

12.00 – 12.30     KOKEN chef-kok Patrick Rechards maakt: Gado Gado met gegrilde saté.
- Thuiskok  1: presentatie wereldgerecht  en koken met de chef

12.30 – 13.00     DJ Kizzy Ztrut

13.00 – 13.30     KOKEN chef-kok Patrick Rechards maakt:  Javaanse Bami met gestoofde kip
- Thuiskok  2: presentatie wereldgerecht  en koken met de chef

13.30 – 14.00     Band JAMM'D: eerste set

14.00 – 14.30     KOKEN Chef-kok Patrick Rechards maakt:  Kabeljauw met gefrituurde cassave
- Thuiskok  3: presentatie wereldgerecht  en koken met de chef

14.30 – 15.00     Band JAMM'D: tweede set

15.00 – 15.45     KOKEN Chef-kok Patrick Rechards maakt:  Nasi kuning met kerrie kip
- Thuiskoks  4 en 5: presentatie wereldgerecht  en koken met de chef

15.45 – 16.30     Band OFF THE RECORD

HET WERELDFESTIVAL WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: LIDL en GREEN Real Estate

Meer informatie
Wil je meer informatie over het WERELDFESTIVAL of over De Baronie? Ga naar de website www.baronie.nu of www.facebook.com/winkelenbijdebaronie.

Over De Baronie
De Baronie is al ruim een jaar weer in bedrijf. Op de plek waar lang jaar geleden nog 180.000 chocoladeletters per dag werden geproduceerd, is een duurzaam, modern en compleet woon-, werk- en winkelgebied verrezen: Groot Baronie. GREEN Real Estate is verheugd om dit industrieel erfgoed in Alphen aan den Rijn een nieuwe, duurzame bestemming te geven.
De volgende ondernemingen hebben zich inmiddels gevestigd: Action, Breggen Bakkers, Bristol, De Goudreinet, Domino’s Pizza, Fitnesscentrum Fit For Free, Hoogvliet, Joy For All Flowers, Kruidvat, Lidl, Primera, Salon de Baronie, Subway, Visspecialist Sluizeman, Zeeman.

 

02/06/2015