WERELDFESTIVAL bij winkelcentrum De Baronie groot succes

Het was bijzonder gezellig bij  winkelcentrum De Baronie in Alphen aan den Rijn afgelopen zaterdag. Daar organiseerde de winkeliersvereniging het WERELDFESTIVAL, speciaal voor alle (wereld)burgers van Alphen aan den Rijn….

Het was een drukte van belang afgelopen zaterdag 13 juni bij winkelcentrum De Baronie, het jongste winkelcentrum van Alphen aan den Rijn. Want daar werd de eerste editie van het WERELDFESTIVAL gehouden. Op het hele plein werd driftig gekookt, gebakken, gestoomd en gefrituurd, de verschillende geuren deden je echt watertanden! Allerlei culturen door elkaar lieten zich van de beste kant zien, of liever gezegd proeven. Want de liefde van de mens gaat echt door de maag!

Risolles, lumper, pasteitjes,  loempia’s, couscous, spekkoek, gerookte paling, nasi rames, pom of koeba – het was internationaal smullen op het plein. Chef-kok Patrick Rechards demonstreerde vier wereldgerechten en kreeg daarbij assistentie van vier getalenteerde thuiskoks uit Alphen aan den Rijn. Zij hadden meegedaan aan de kookwedstrijd van De Baronie, die voorafgaand aan het WERELDFESTIVAL werd gehouden. Zij werden gekozen uit enkele tientallen inzendingen en kregen als beloning een goed gevulde boodschappentas van LIDL mee naar huis en een mooi WERELDKOK-schort van De Baronie. De winnende recepten staan nu vermeld op www.baronie.nu.

Er waren diverse optredens van live artiesten: de band JAMM’D bracht heerlijke soul, disco en funk en DJ Kizzy Ztrut toverde wereldse muziek uit de draaitafels. De band OFF THE RECORD sloot de dag af met een heerlijke scheut blues.

Tevens werd de foto-expositie rond ’50 jaar Molukkers in Alphen aan den Rijn’ geopend, georganiseerd door Stichting Jajasan Alphen 1965-2015. De foto-expositie heeft als thema ‘50 jaar Molukkers te Alphen aan den Rijn’. Aan de hand van foto's en overig materiaal werd 50 jaar geschiedenis getoond. Daarnaast gaf de Stichting Jajasan Alphen 1965-2015 alvast een voorproefje van het Gedenkboek ‘Van Ambon Manisé naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan den Rijn’ dat in september 2015 zal worden uitgebracht. De expositie was te zien in het pand naast Domino's Pizza. Na de opening zullen de foto's te zien zijn in de etalage.

HET WERELDFESTIVAL WERD MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: ALLE WINKELIERS VAN DE BARONIE, LIDL en GREEN Real Estate

Meer informatie
Wil je meer informatie over De Baronie? Ga naar de website www.baronie.nu of www.facebook.com/winkelenbijdebaronie.

Over De Baronie
De Baronie is al ruim een jaar weer in bedrijf. Op de plek waar lang geleden nog 180.000 chocoladeletters per dag werden geproduceerd, is een duurzaam, modern en compleet woon-, werk- en winkelgebied verrezen: Groot Baronie. GREEN Real Estate is verheugd om dit industrieel erfgoed in Alphen aan den Rijn een nieuwe, duurzame bestemming te geven.
De volgende ondernemingen hebben zich inmiddels gevestigd: Action, Breggen Bakkers, Bristol, De Goudreinet, Domino’s Pizza, Fitnesscentrum Fit For Free, Hoogvliet, Joy For All Flowers, Kruidvat, Lidl, Primera, Salon de Baronie, Subway, Visspecialist Sluizeman, Zeeman.

15/06/2015